top of page

Filmografia

LA PETJADA DE BIALET MASSÈ I 
CASAFFOUSTH

Documental al Canal U de la Universidad Nacional de Córdoba.


Els qui van ser els faedors de la primera
paredassa del dic Sant Roque?
Carlos Casaffousth i Joan Bialet Massè 
van deixar una petjada profunda a Córdoba:
van construir el dic més gran del món, però van quedar oblidats.

EL QUART PATI -
La història de Bialet Massè

El documental aborda la història d'un dels pioners que va haver-hi al nostre país a la fi del segle XIX i començaments del XX, responsable d'una de les més importants obres hidràuliques en el la província de Còrdoba.

TESTIMONI D'UNA ÈPOCA

Biografies: Joan Bialet Massè (capítol complet) -
Canal Trobada HD TV Pública Argentina. 16 desembre 2016.

BIALET MASSÈ 100 ANYS DESPRÉS - documental Complet

Focalitza sobre l'informe que el metge, advocat i enginyer espanyol Joan Bialet Massè va elaborar en 1904, a comanda del llavors president Julio Argentino Roca. Titulat Informe sobre les classes obreres a l'interior de l'Argentina, Bialet Massè va exposar les deficiències en matèria de salut, treball i educació de catorze províncies argentines. Després de recórrer gran part dels territoris transitats per Bialet Massè (pobles de Missions, Tucumán, Jujuy, Salta, Chubut i Neuquén) per al seu informe, el realitzador va trobar una coincidència amb l'actualitat que estremeix.
Les coses no han canviat molt lamentablement.

Més val la veritat més amarga que la mentida, més dolça.
És la realitat de la majoria dels meus compatriotes, per això em va semblar apropiat pujar aquesta pel·lícula, l'Argentina un País Ric ple de gent pobra!
També això mateix que es mostra en la pel·lícula és aplicable a molts Països Sud-americans.
Dr. Joan Bialet Massè , va ser una mica més que un immigrant espanyol, per a ser sincer fins que vaig veure aquest documental per a mi Bialet Massè era només un poble en el circuit de les Sierras de Córdoba , que gran sorpresa m'he emportat.

Opinió d'Alejandro Gustavo Prada

GRÀCIES A ELL...UN HEROI INESPERAT...

Alumnes i docents de 5to i 6to grau de l'Esc. Dr Juan Bialet Massé, de la localitat de Bialet Massé, província de Còrdoba van realitzar aquesta pel·lícula en homenatge al Dr. Joan Bialet Massé, com a treball final del projecte: "Descobrint les nostres arrels" emmarcat en el projecte institucional: "Guardians de la naturalesa i la cultura" 2014

Destaquem que la tasca d'aquesta pàgina web és generar i recopilar contingut relacionat amb la figura de Joan Bialet Massè.

Respectant els drets de propietat intel·lectual en tots els casos de contingut de producció externa.

Aquesta pàgina web està constantment en construcció. Si vols suggerir alguna modificació o nou contingut,  envia'ns un missatge

bottom of page